luni, 21 octombrie 2013

Coordonator proiect "Repere moral-religioase in comunitatea mea"

Proiectul de istorie orala intitulat "Repere moral-religioase in comunitatea mea" este inspirat de doamna profesoara de religie ortodoxa si istorie de la Colegiul Tehnic "Vasile Parvan " din Constanta, Tarziu Marinica.Aceasta  a transmis elevilor sai entuziasmul pentru studiile din istorie orala, abordand o tematica mai putin cunoscuta tinerelor generatii: viata spirituala inainte de 1989 .
Preocuparea doamnei profesoare pentru istoria religioasa  a inceput in facultate, cand in calitate de studenta la specialitatea teologie-istorie la Universitatea "Ovidius" din Constanta a inceput sa investigheze istoria comunitatii  crestine care a fondat in perioada comunista Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Constanta.
Doamna profesoara are o bogata activitate stiintifica, fiind Doctor in Istorie al Universitatii "Ovidius" din Constanta si colaborator  in cadrul mai multor proiecte de cercetare in domeniul istoriei.
In privinta activitatii didactice, Tarziu Marinica este membru al comisiei "Strategia Nationala Actiunea Comunitara",colaborator al proiectului national "Istoria vazuta prin ochii cititorilor romani", coordonator al proiectului judetean "Temperatura drepturilor omului"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu